top of page
Profilvatten, Reklamvatten & Profilerad dryck med eget tryck

Mineraler i svenskt profil- o reklamvatten som kommer från klassificerad källa

Bikarbonat

Om du konsumerar vatten med bikarbonat i små mängder varje dag förbättrar du kroppens funktioner och kan naturligt reglera pH-värdet i blodet genom att minska ditt surhetsindex. Vatten med bikarbonat är en naturlig kur som använts i många år och är ett effektivt sätt att skydda kroppen mot olika sjukdomar.

Fluor (spårämne)

Finns i tänderna, skelett och behövs för att hålla dessa hårda.

Fosfor

Viktigt för att bidra till stark benväv och starka tänder. Finns i alla kroppens vävnader och behövs för benstommens uppbyggnad och cellernas tillväxt och funktion.

Järn (spårämne)

Nödvändigt för syretransport till alla celler och vävnader i kroppen och hemaglobinbildningen i blodet.

Jod (spårämne)

Bidrar til att behålla normal ämnesomsättning och är med och tillverkar hormonet tyroxin i sköldkörteln.

Kalcium

Kalcium är ett livsnödvändigt grundämne. Kalcium behövs bland annat då skelett och tänder bildas samt vid blodkoagulering och nervfunktion. Den mänskliga kroppen består av cirka 1-2 procent kalcium och 99 procent av allt kalcium i kroppen finns i ben och tänder.

Kalium

Finns i celler och behövs för det osmotiska trycket, musklerna och nervernas normalfunktion.

Kisel (spårämne)

Finns i celler och behövs för det osmotiska trycket, musklerna och nervernas normalfunktion.

Klor

Finns i cellvävnaderna och i vätskan utanför cellen. Behövs för vätskebalansen.

Klorid

Klorid, eller kloridjon (Cl-), hör till en grupp kallad elektrolyter, dit även bland annat natrium och kalium hör. Klorid har en mängd funktioner i människokroppen, och agerar i samspel med andra elektrolyter bland annat för att kroppens celler ska fungera normalt och vid reglering av kroppens vätske- och saltbalans.

Kobolt (spårämne)

En känd funktion hos kobolt är att det är en viktig del av vitamin B12 (cyanokobolamin) och motarbetar anemi. Kobolt: är en nödvändig komponent för röda blodkroppar. Kan ersätta både mangan och zink vid en del viktiga enzymfunktioner.

Koppar (spårämne)

Viktigt för att tillverka röda blodceller. Finns i lever, muskler, skelett, hjärna och behövs för adrelaninomsättningen.

Krom (spårämne)

Bidrar till att bibehålla normal blodsockernivåIngår i den process som transporterar glukos in i cellerna och finns i lever, mjälte och benmärg.

Magnesium

Magnesium är ett mineral som styr viktiga funktioner i kroppen, som nerver och muskler. Brist på magnesium kan visa sig genom bland annat kramper, diabetes och depression. Finns i benstomme, muskelceller, leverceller, blodceller och behövs för muskelarbetet, hjärtmuskelns krfat och rytm och till nerver o blodcirkulation.

Viktigt för att förbränna kolhydrater, normal nervfunktion och energiproduktion

Natrium

Natrium/Salt. Natrium är ett nödvändigt grundämne i kroppen som finns i kroppsvätskan utanför cellerna men även i skelettet. Natrium är viktigt för syra-basbalansen samt vatten- och saltbalansen i kroppen. Balansen mellan natrium och kalium påverkar blodtrycket.

Selen

Utgör en viktig del av kroppens immun- och antioxidantförsvar och är en antioxidant.

Sulfat

Sulfat är ett av flera saltämnen som kan påverka ditt dricksvatten. Värst bör ej vara mer än 100 mg.

pH värde

Blodet bör ligga på ett aningen basiskt värde (7.35-7.45) och kroppen arbetar hårdast med att upprätthålla blodets värde då små skillnader snabbt kan betyda liv eller död. Benskörhet, smärtor i leder och bindväv, migrän, hjärt- och kärlproblem, förhöjt blodtryck, åldersdiabetes, njursjukdomar, muskelnedbrytning, dåligt näringsupptag och alla följdproblem som kommer därav. Alla nämnda är resultat som kan ha uppkommit av mineralobalanser till följd av en felaktig pH-balans i kroppen. Varför ska du ens bry dig om hur ditt pH-värde är? Därför att en kropp som är i balans ger en bra grund för hälsa. Och en av de viktigaste balanserna (eller jämvikt) i vår kropp är vårt pH-värde.

bottom of page